Qreçka dietası saxlanılan qida dietaları içərisində ən sağlam dieta hesab edilir. Çünki qreçkanın tərkibində olan vitaminlər və minerallar orqanizm üçün çox faydalıdır. Dünyanın əksər ölkələrində qreçkadan ən qiymətli qida maddəsi kimi istifadə edilir. Onun orqanizmə olan faydası hamıya məlumdur.
Qreçka vasitəsilə dieta saxlamaq ilk dəfə Şərq ölkələrində tətbiq edilib. Bu dietanın məqsədi isə daxili orqanları təmizləməklə orqanizmin vitamin balansını aşağı salmadan çəkini azaltmaqdan ibarətdir. Qreçka dietasından sonra insanda aşağıdakı dəyişikliklər baş verir:
* dəri gözəlləşir
* saçlar daha parlaq olur
* dişlər və dırnaqlar möhkəmlənir.
Qreçka dietası saxlamağın bir-neçə növü vardır.
Qreçka dieti.
Gün ərzində acdıqca yanlız suda bişirilən qreçka yeyilir. Qreçkanın sutkalıq norması 1 stəkan quru qreçkdan ibarət olur. Amma əgər istəsəniz normanı daha da artıra bilərsiniz. Gün boyu istədiyinidə su və ya yaşıl çay içə bilərsiniz.
Qreçka və kefir dieti.
Bir stəkan qreçkaya yarım litr kefir əlavə edilir və yumuşalana qədər saxlanılır. Gün boyu acdıqca bu qarışımdan yeyilir.
Qreçka və quru meyvə dieti.
Gün ərzində bir-neçə dəfə suda bişmiş qreçka və 150 qram quru meyvə yeyilir.
Qreçka və avokado dieti.
Gün ərzində 2 dəfə suda bişmiş qreçka yeyilir. Yeyən zaman bişmiş qreçkanın üzərinə avokado doğranılır. İstəsəniz bunları ayrı-ayrılıqda da yeyə bilərsiniz. Axşam yeməyinə isə almanın üzərinə limon şirəsi sıxıb yeyilir.
Makrobiotik qreçka şarikləri.
Bu zaman qreçka suda bişirilir və süzülür. Sonra azca duz və limon şirəsi sıxılıb ovucun içərisində şariklər şəklinə salınır. Bu üsuldan ən çox işləyən qadınlar istifadə edirlər. Şariklər yüngül qaba yığılır və acdıqda yeyilir.
Qreçka dietası orqanizmdə maddələr mübadiləsinin yaxşılaşmasına və vitamin-mineral mübadiləsinin pozulmamasına səbəb olur. Bu səbəbdən də bu dietanı saxlayanlar aclıqdan, halsızlıqdan, baş ağrılarından şikayət etmirlər.