Tərkibi:
300 q un
2 ç.q. qabartma tozu
1 ç.q. soda
0,5 ç.q. duz
2 x.q. şəkər tozu
75 q soyuq kərə yağı
150 ml soyuq süd
tünd şokolad (60%)
1 yumurta (üzərinə)
Hazırlanması:
Sobanı 210 dərəcə qızdırın. Formanın içinə perqament döşəyin.
Unu qabartma tozu, soda, duz və şəkər tozu ilə qarışdırın. Yağı bu qarışıqla ovun.
Süd töküb xəmir yoğurun. Un səpilmiş masada 3 mm qalınlıqda dördbucaqlı yayın.
12 bərabər hissəyə bölün. Hər birinin üzərinə şokolad parçası qoyun.
Xəmiri qatlayıb kənarlarını bərkidin.
Formaya düzün, üzərinə çalınmış yumurta çəkin.
Qızılı rəng alanadək, 15-20 dəqiqə bişirin.
Süfrəyə qəhvə və südlə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!