Qeydiyyat

Şəkərin zərəri izah edilib

155


Yelsk universitetinin alimlərinin fikrinə görə, şəkər, bağırsaq mikroflorasının çoxalmasına xidmət edən zülalın aktivliyini dayandırır.

Məlum olduğu kimi, bağırsaq mikrofloru, insan orqanizmində əsas rol oynayır. Onun tərkibi, qida rasionundan asılıdır. Lakin belə hesab olunur ki, karbohidrat yalnız kiçik bağırsaqlarda sovrulur, şəkər isə heç vaxt yoğun bağırsağa gedib çatmır.

Son zamanlarda sübut olmuşdur ki, şəkər mikrofloraya təsir edərək onun növ tərkibini dəyişdirə bilir. Məlum olmuşdur ki, qlükoza və fruktozadan ibarət olan sukroz "Roc" zülalının istehsallını dayandıra bilir.
Fikirler (0)
Fikir Yaz
Прокомментировать
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
{sec_codee}
Oxsar Xeberler: